sábado, 1 de agosto de 2009

PROTESTA PER ELS PREUS ALS PRODUCTORS

A SECCIÓ AGRICULTURA-ECONOMIA

En protesta pels baixos preus que perceben els productors
LA UNIÓ ha repartit hui a València més de 10 tones de melons d'Alger a preu de cost

30 de juliol del 2009.- LA UNIÓ ha repartit este matí en els carrers de València més de 10.000 quilograms de melons d'Alger a preus de cost a tots els consumidors que s'han acostat pel "mercat just transparent" que ha instal·lat al costat de la plaça de bous, concretament a 1 euro la peça amb un pes que variava de 4 a 12 quilos.

L'objectiu de l'acte era protestar pel desfasament existent entre el preu dels productes agrícoles en origen i el que es paga en supermercats i grans superfícies, fent en este cas especial insistència en l'última campanya del meló d'Alger com a exemple de la resta de cultius.

En este sentit el preu del meló d'Alger en el camp, segons un estudi elaborat per LA VA UNIR, no passa dels 0,04 euros per quilo, mentres en la major part dels supermercats i hipermercats implantats en la Comunitat Valenciana els consumidors la paguen entre 0,39 i 0,49 euros/kg, és a dir, entre un 875 i un 1.125 per cent més que el que reben els agricultors.
La situació del meló d'Alger és per a LA UNIÓ un exemple transportable a la resta de productes agraris i mostra de l'actuació de grans superfícies, supermercats i hipermercats davant de la passivitat i connivència de les Administracions Públiques.
Josep Botella, secretari general de LA UNIÓ, assenyala que "estes cadenes no traslladen el consumidor les variacions dels preus que reben els agricultors i ramaders per la producció d'aliments sans i de qualitat, així que els marges comercials que apliquen als productes agraris no es corresponen de cap manera amb els preus que reben els productors valencians".
"El seu únic objectiu -afirma Botella- és el benefici empresarial ràpid sense una visió de futur ni una responsabilitat social corporativa amb el seu entorn, afonant amb la seua política comercial als agricultors i ramaders valencians, que amb este nivell de preus han d'abandonar la seua activitat provocant una degradació mediambiental i paisatgística que patix tota la societat, siga agrària o no".
Per a evitar esta situació LA UNIÓ reclama:

Establiment de mecanismes que doten de transparència al marge comercial i al termini de pagament dels productes agraris
Preus mínims per als productors
Implantació d'Una Assegurança d'Ingressos d'Explotació
Preferència Comunitària per a les produccions valencianes
Implantació de polítiques de qualitat i diferenciació
Per a més informació: Josep Botella, secretari general LA UNIÓ (670 51 87 62)

No hay comentarios: